Dag 1

Dag 1 (9 dec) 21:30-22:30 uur

Zo hèhè, we zijn op weg. Net aangekomen op de luchthaven van Helsinki. Hier gaan wij overstappen op een Airbus 340-300 van Finnair, naar Singapore. Ik had eerst trek in een lekker pilsje, maar bij het zien van de stewardessen was mijn dorst direct verdwenen. Wat zijn die lelijk zeg! Tijdens de 1e vlucht van Amsterdam naar Helsinki kregen we een sandwich met ham/kaas-salade, wel lekker als je trek hebt, maar was oudbakken… Had vast ook al de vlucht Helsinki -> Amsterdam achter de rug! Nu nog 11 uur afzien voor wij in Singapore zijn, waar ons grote avontuur begint.

Viv zet nog even ons reisschema op internet en dan kunnen jullie zien hoe gierig we zijn geweest bij het boeken van het vervoer en de hotels. (Viv: Is inmiddels 11 dec. gebeurd, en hopelijk inzichtelijk voor de geïnteresseerden.)(= nu achterhaalt, gezien de nieuwe site…)

23:50 uur

We zijn aan boord gegaan. Viv is netjes in de rij gaan staan en ik ben geboard via de Business Class “niet”-rij. Toen ze er achter kwamen dat ik geen Business Class vloog, was het al te laat en kon ik rustig mijn tas uitpakken en gaan zitten. En toen kwam Viv er pas aan…

We zaten in een erg mooi toestel, deze werd eerst nog gede-iced voor vertrek, hierna zagen we dus helemaal niets meer door de raampjes! In ieder geval, nu lekker de schoentjes uit, koptelefoon op (Viv: ” Die heeft hij net nieuw gekocht, want hij had zo’n supersonisch ding wat hij in zijn oren kon stoppen, helemaal geweldig! Alleen deze zat in 1 van zijn jaszakken, waar dus 1 oortje los uithing, die jas lag op Schiphol op zo’n shoppingkarretje, en dat oortje is uiteindelijk tussen het wiel van het karretje gekomen… Toen kon je er dus 3 oortjes van maken! Nou had hij van zijn “vader” gehoord wat een goed soort koptelefoon was. Die had ik vorig jaar al gekocht, maar goed, dat was toen anders natuurlijk…”)

Even terug naar de vlucht; Deze bemanning was van Singapore afkomst en hier werden we met een Aziatische glimlach bediend en hadden we al direct het vakantiegevoel te pakken. We hebben heerlijk gegeten (kip yakitori). Voor vliegtuigvoer, erg smakelijk! Toch maar een lekker biertje erbij genomen ( vanwege het vakantiegevoel ). De bediening is perfect, zeer lieve en mooie schattige Singaporese ( ik weet nog steeds niet of het mannen of vrouwen zijn ). Nu de klok alvast 7 uur vooruit zetten en het is ineens 8 uur in de morgen.

Geef een reactie