Dag 2

Geplaatst op 13-12-2012 in Singapore

Dag 2 (10 dec.)

Heerlijk geslapen met mijn nieuwe Noise Cancelling koptelefoon op. Hierdoor totaal geen last gehad van de huilende baby naast ons. Het is nu in Nederland 9:00 uur in de ochtend en hier alweer 16:00 uur. Over een goed uur zijn we dan eindelijk in Singapore.

De aankomst in Singapore is vrij vlotjes verlopen. Even nog wat geld pinnen bij de ATM en dan uitzoeken hoe we met de metro naar de binnenstad moeten reizen. Eerst met de Skytrain van Terminal 1 naar Terminal 2 gereisd en hier met de MRT (Metro) naar Little India.

Vanuit verschillende reisverhalen op internet hadden we vernomen dat je, wanneer je met aardig wat bagage reist, beter niet de metro kon nemen….. Zo eigenwijs als wij natuurlijk allebei zijn (ahum ahum), maar ook enorm avontuurlijk, zijn wij natuuuurlijk met de Metro gegaan.

Al snel begrepen we waarom diverse mensen dit advies gaven. Volle, Vollere, Volste volle volle metro waar je je kont niet kon keren! (Jullie kennen vast die filmpjes of foto’s wel van internet, waarbij treinen in China en India volgestampt worden? Dat is wel enigszins vergelijkbaar, ze hangen alleen nog niet aan de buitenkant!) En warm zeg, poehpoeh het zweet stond tot in de naad! Het had hier net geregend, dus dat wil dan wel!

Oja, wat ook wel leuk is om te vermelden, het in- en uitstappen, gaat hier zo lekker gestroomlijnd op de stations. Op de perrons zijn aan de randen wanden gebouwd met schuifdeuren. Hier stoppen de metro’s met hun deuren precies op die plek. Dan is op de grond in het midden een groene pijl aangegeven vanaf de trein gezien. En aan de zijkanten hiervan rode lijnen en rode pijlen richting de trein. Zouden ze in Nederland ook eens moeten doen, stukje discipline bijbrengen heet dat!

Aangekomen in het mOOn Hotel, even gebabbeld en toen kregen we een nette kamer op de 4e verdieping. We hadden van tevoren gepind en ik durf het bijna niet te vertellen, maar we waren vergeten de koers te checken. Op het scherm stonden wel 6 varianten van SGD 50 tot en met SGD 1000 (= Singapore Dollar voor de geïnteresseerden). Viv dacht dat je dit bedrag door 4 moest delen en had bedacht dat de geldautomaten toch nooit meer dan omgerekend € 250,- zouden uitdelen, dus die zegt; “Doe maar gewoon SGD 1000,-“! Even later bij de koerscheck op de smartphone, zegt ze: “Ojeeee, die SGD 1000 is omgerekend ± € 640,-!!!” Ajjj, da’s toch wel een beeeetje te veel. Maar goed, we hebben het hotel bij aankomst maar meteen cash afgerekend. Dat scheelt weer overdadig veel geld op zak.

We kregen te horen dat de minibar dagelijks werd aangevuld en alle drankjes hierin waren gratis consumpties. Tevens was er iedere dag tussen 17:00 en 19:00 uur een Happy Hour. Dat hield in dat er 5 cocktails of andere drankjes per kamer gratis geschonken werden. Ook stonden daar allerlei heerlijke zoete hapjes en nootjes.

Nadat we de douche en het bed hadden getest (Viv: Nee lieve mensen, dit is niet wat sommigen van jullie misschien gaan zitten denken…. , maar die Franssie van mij houdt nou eenmaal niet van die keiharde bedden die je hier in Zuidoost Azië nogal vaak tegenkomt!), en geloof me als ik vertel dat deze regendouche en dit bed op dit moment het beste is wat we ooit in een hotel hebben gehad!, gingen we eerst nog een hapje eten.

Tegenover het hotel zat een Thais restaurant. Wij daar eten natuurlijk. Lekker en goedkoop. Viv lekkere Phad Thai en ik Noodles met groenten en seafood en nog een BBQ chicken. Ieder nog een biertje (70 cl) erbij en het feest was compleet. Het eten was SGD 22,- en de 2 biertjes SGD 12. Je kunt dus beter eten dan een biertje drinken!

Met een volle en voldane maag lekker gaan slapen. Dit was niet moeilijk in zo’n lekker zacht bed.

Wordt vervolgd….

Geef een reactie